Välkomna Carro och Thomas!

Carro_Thomas.jpg

HowCom har rekryterat två personer till den växande mediebyrån. Caroline Grönroos och Thomas Westling Gunnarsson förstärker från starten av året.

 Caroline Grönroos har anställts som Client Manager och kommer närmast från en tjänst som Projektledare/ Produktägare för Stowr inom Aller Media. Dessförinnan arbetade Caroline som Projekt Manager Marketing på Primewine Group, nuvarande Solera Beverage Group.

 Thomas Westling Gunnarsson har anställts som Digital Strateg/ Account Director och kommer närmast från en tjänst som Head of Video på Amnet, inom Dentsu Aegis Network.

 - Vi är mycket glada att välkomna Caroline och Thomas till HowCom. Caroline får en central roll när det gäller att ta hand om vårt växande antal kunder på bästa tänkbara sätt och Thomas är en viktig kugge i vårt digitala erbjudande.

Utvecklas och Utveckla – HowCom Evolution söker ytterligare en jobbig insiktsexpert

Evolution tänker du, är det så min nästa arbetsplats ska heta? Ja, kanske det ”Jag jobbar på HowCom Evolution…” hur låter det egentligen? Är tanken att det ska uttalas på engelska eller svenska? Helt egalt säger vi, även om vi själva världsvant slänger oss med engelskt uttal.

Vi på Evolution, som är en del av mediebyrån HowCom, är i dagsläget fem personer som arbetar med ett 30-tal olika kunder. Fokus ligger i att, utifrån marknad, konsumentbeteenden, varumärke, skapa förståelse för kundens affär samt lösa vilken roll kommunikationen och media bör spela i densamma. Våra uppdrag omfattar alltifrån kampanjuppföljningar, varumärkestracking, behovssegmenteringar, effektivitetsberäkningar och annat som är centralt för mediestrategiskt arbete.

Merparten av våra uppdrag handlar dock om affärsutveckling och varumärkesstrategi där vi hjälper våra kunder att bättre navigera i det snabbföränderliga, och minst sagt digitaliserade, samhälle deras kunder och potentiella kunder är en del av.

Att se, och förstå, helheten är avgörande när kontaktytorna mellan varumärken och individer är under kontinuerlig förändring. Insikterna kring detta anser vi är nyckeln för att mediebyrån ska förändras från dagens form till nästa. Där kommer du in. Efterfrågan på Evolutions tjänster och produkter fortsätter att öka och vi söker nu efter en till kollega som kan inspirera oss och våra kunder med nya perspektiv och insikter.

Vi anar att du är i början av din karriär (en styrka) och av naturen nyfiken på varumärken och människan som konsument. Som person är du trygg och är van att ta egna initiativ och ansvar. Du bör vara analytiskt lagd och trivas med att skapa svar och rekommendationer i en miljö bestående av stora datamängder. Ny forskning kopplat till varumärken, beteende, effektivitet etc älskar du att diskutera med kollegor och intet ont anande personer i busskön.

Världen står inte precis still, så nya perspektiv och tankar efterfrågas. Du ska ha ett driv att vilja utvecklas och utveckla. Utveckling kräver motstånd så att vara lite småjobbig, ifrågasätta och inte acceptera alla ”sanningar” ses som positivt.

Vi tror att du har:

- några års erfarenhet av att driva research-, insikt- och strategi-uppdrag
- utbildning inom marknadsföring, ekonomi och/eller statistik
- förträffliga kunskaper i Excel och Powerpoint
- goda kunskaper i SPSS alternativt andra statistikprogram
- har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi skulle bli lite förvånade om du inte:

- var intresserad av den digitala utvecklingen
- var något av en fena på att bearbeta större datamängder och databaser
- var av åsikten att mycket av dagens marknadsföring går att göra bättre
- var sjukt bekväm med att presentera analyser och insikter (du vet ju för sjutton vad du snackar om)
- var noggrann och har ett öga för detaljer

På HowCom har vi skapat en spännande plattform för att möta framtida utmaningar. Går du igång? Känner du någon annan så väl att du vet att hen går igång? Är kraften stark hos dig?

ZMARTA TILL HOWCOM

Fredrik Lundgren Howcom, Mattias Hallgrim Zmarta Group, Axel Fränden Zmarta Group, Martin Andreasson HowCom, Stefan Zetterberg HowCom, Jim Modin Larsson HowCom

Fredrik Lundgren Howcom, Mattias Hallgrim Zmarta Group, Axel Fränden Zmarta Group, Martin Andreasson HowCom, Stefan Zetterberg HowCom, Jim Modin Larsson HowCom

”Vi var nöjda med vår tidigare byrå Tre Kronor Media men det var dags för oss att ta nästa steg i vår resa. HowCom har en modern profil med stort fokus på affären och insiktsdriven kommunikation som vi är övertygande kommer hjälpa oss i vår utveckling. Deras bevisade förmåga att kunna koppla kundinsikter till operativ nytta blir viktig för oss framöver ” säger CMO Mattias Hallgrim på Zmarta Group. 

”Zmarta är ett spännande och datadrivet företag med väldigt ambitiösa framtidsplaner i en tuff kategori. Vi har fått ett mycket positivt intryck av företaget och ser fram emot att bidra till dess fortsätta snabba utveckling.” säger Fredrik Lundgren Business Director på HowCom.

Zmarta Group, där bl.a. varumärkena Zmarta, Freedom Finance och Centum ingår, är en ledande aktör för konsumenttjänster inom bank och försäkring i Norden. Utöver HowCom jobbar Zmarta Group även med reklambyrån Tillsammans, den digitala performancebyrån Precis Digital och PR-byrån Burson-Marsteller.